Hasselt
hoofdstad van de Smaak

Rustig wonen

logoHasselt.gif

Waarom in Hasselt wonen? Heel eenvoudig. Met ruim 70.000 inwoners is Hasselt een stad op mensenmaat. Een gezellige stad. Vorig jaar nog onderzocht Test Aankoop de belangrijkste Belgische steden. En wat de Hasselaars al langer wisten, werd nog maar eens bevestigd. Hasselt is dé nummer één inzake leefkwaliteit.

Rustig wonen:

Open ruimtes, speelpleinen, veilige voet- en fietspaden, ... Hasselt gaat voor optimaal wooncomfort, met uitgebreide voetgangerszones, aangepast aan ouderen en andersvaliden.

Vlot te bereiken:

In Hasselt rijd je gratis met de stadsbus. Voor fietsers zijn er bewaakte fietsstallingen. En elk uur rijden drie treinen richting Brussel en twee treinen richting Antwerpen.

Centraal gelegen:

Via de volledig uitgebouwde ringweg ben je meteen de stad uit. Bijvoorbeeld op weg naar Luik, Aken of Maastricht. Ofwel naar Brussel of Antwerpen, beiden op nog geen uur rijden.

Heerlijk winkelen:

Hasselt is Belgiës vierde shopping-stad. Je vindt er al wat je nodig hebt, van buurtwinkels en supermarkten tot luxeboetieks en speciaalzaken. En, er is gratis parking vlak bij het centrum.

Ruimte voor ontwikkeling:

Elk kind heeft een school in de buurt. Reken gerust na: 27 kleuter- en lagere scholen, 4 scholen voor buitengewoon onderwijs, 24 secundaire scholen, 3 hogescholen én een universiteit.

Ontspanning op wandelafstand:

Hasselt leeft. Er is een bioscoop, concertzalen, discotheken, … Maar je vindt er ook kalmte. Bijvoorbeeld tijdens een wandeling in één van de natuurgebieden: domein Kiewit, de Japanse tuin, Abdij Herkenrode, ...

Sport, spel en sociale contacten:

Zwemmen, klimmen, schaatsen, voetballen, … Ruim 170 sportclubs zorgen dat je je nooit verveelt. En voor waaghalzen is er sinds kort zelfs het grootste skatepark van de Benelux. Cool.